Övriga utbildningar

Skogligt basår för blivande skogsmästare, SLU 

SLU anordnar skogligt basår i samarbete med Naturbruksgymnasiet Uppsala Yrkesgymnasium Jälla som ligger strax utanför Uppsala. Den som blir antagen till och genomgår basåret med godkända resultat har platsgaranti till skogsmästarprogrammet vid SLU påföljande hösttermin.

Vuxenutbildning

Vuxenutbildning 

Ekeby har restaurang med fullständiga rättigheter som är öppen för allmänheten. Ett metodkök där vi lär oss alla grunder i matlagningen. Bar där vi lär oss att blanda drinkar och allt om drycker. Bageri och konditori där vi lär oss om bakning och konditori. Kött- och charksal där vi lär oss om styckning och förädling av köttprodukter. Butik där vi säljer våra produkter till allmänheten.

Lärarna har en god kontakt med branschen och lång yrkeserfarenhet. Vår pedagogik handlar främst om att lära genom att göra, samtidigt som vi ger dig en god teoretisk grund. Arbetsmarknaden inom restaurang och livsmedel är god. Det finns många yrken att välja på när du är klar med din utbildning: kock i restaurang eller storkök, bartender och serveringspersonal eller säljare inom dagligvaruhandeln.

Ansök till Ekeby vux

OBS: Välj "Kurspaket" och "Ekebygymnasiet Komvux" som skola. 

Anders Bergström

Rektor Vuxenutbildning
Uppdaterad:

Andra sidor under: Övriga utbildningar